ВЕЧЕРАС У БИБЛИОТЕЦИ ”17. СЕПТЕМБАР” – Бесмртни батаљон у Малом Зворнику

ВЕЧЕРАС У БИБЛИОТЕЦИ ”17. СЕПТЕМБАР” – Бесмртни батаљон у Малом Зворнику

У малозворничкој Библиотеци ”17. септембар” вечерас је представљен роман ”Бесмртни батаљон”, последњи део трилогије ”Ми смо бранили Кошаре”, писца Ненада Милкића. У препуној сали библиотеке Милкић је говорио о својим књижевним почецима као и о романима који чине трокњижје о догађајима на граници СР Југославије и Албаније од јесени 1998. године па до завршетка агресије НАТО на нашу земљу у пролеће 1999. ”Последња стража” и ”Зов карауле” осветљавају предратне и ратне догађаје, а ”Бесмртни батаљон” кроз живот једног, како Милкић каже, ”универзалног граничара” говори о судбинама бораца који су зауставили покушај пробоја у Метохију терориста такозване ОВК и албанске регуларне војске, уз подршку НАТО специјалаца, тог крвавог априла на крају 20. века.

– Неће нас убити ни гладне године ни кризе ни санкције. Не, нас ће убити ”култура несећања” – поручио је Милкић наводећи да смо заборављали јунаке свих ослободилачких ратова до сада па тако и оне који су, иако малобројни и слабије наоружани, успели током НАТО агресије да спрече терористе да продру у Метохију и доведу до пада Србије.

Разговор са малозворничким писцем водила је Невена Ђукановић, а одломке из завршног дела трокњижја читала је Ана Марија Ковачевић.

До краја новембра ”Бесмртни батаљон” биће представљен и у Бањалуци, Чајничу, Рогатици, Сремској Митровици и 29. новембра у Библиотеци Вуковог завичаја у Лозници.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА 63. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ – Представљена трилогија ”Ми смо бранили Кошаре”

У БИБЛИОТЕЦИ ВУКОВОГ ЗАВИЧАЈА ПРЕДСТАВЉЕНА КЊИГА ”БИТКА НА ГУЧЕВУ 1914” – Срби с обе стране ровова

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )