ИЗ ДРЖАВНЕ КАСЕ – Пречица до Бање Ковиљаче

ИЗ ДРЖАВНЕ КАСЕ – Пречица до Бање Ковиљаче

У току су радови на изградњи саобраћајнице која ће спојити заобилазни пут са центром Бање Ковиљаче и бити својеврсна пречица до овог туристичког места. Према речима Дејана Сталовића, помоћника градоначелника и градског менаxера, улица ће бити дугачка 450 метара, имаће тротоаре и уличну расвету, прикључења на заобилазни пут и Улицу маршала Тита,  и  радови треба да буду готови за мање од месец дана.

– Планирано је да већи део посла буде завршен до 15. новембра, а пратећи радови буду окончани до првог децембра. Вредност инвестиције је 62 милиона динара, без ПДВ, а финансијер је Влада Србије, преко ресорног министарства, односно надлежног ЈП “Србија путеви”. Ова саобраћајница је веома важна јер повезује заобилазни пут са центром Бање Ковиљаче, тиме се она додатно отвара  и очекујемо значајно већи број туриста као и оних путника намерника који ће свратити у бању. Када саобраћајница буде готова на заобилазном путу ће из оба смера бити постављена одговарајућа сигнализација која ће упућивати да је на мање од 500 метара “краљевска бања”, али и пут до Гучева, две значајне туристичке дестинације – каже Сталовић и истиче да је и ова инвестиција део програма развоја западне Србије који је председник Вучић изнео приликом прошлогодишње посете Лозници.

Град Лозница имао је обавезу да за ову инвестицију, објашњава он, обезбеди сву пратећу документацију, сагласности и дозволе што је и учињено. Ова улица растеретиће и саобраћај кроз саму Бању Ковиљачу јер ће бити најкраћа веза мештана до заобилазног пута када крену за Мали Зворник или Шабац, а не да, као сада, морају кроз центар места како би стигли до излаза на ту саобраћајницу.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ИЗ ГРАДСКЕ КАСЕ – Подршка пољопривредницима

У БИВЛИОТЕЦИ ВУКОВОГ ЗАВИЧАЈА – Вече са Љубивојем Ршумовићем

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )