НА КРАЈУ ПРОТИВГРАДНЕ ЗАШТИТЕ – Остало седам ракета по станици

НА КРАЈУ ПРОТИВГРАДНЕ ЗАШТИТЕ – Остало седам ракета по станици

Овогодишњу противградну сезону лознички стрелци завршавају наредног понедељка са по седам и по ракета, у просеку, по противградној станици што до сада никада није било, каже начелник Одељења за привреду Јован Миладиновић, уз оцену да су стрелци добро одрадили свој посао.

– Територију Лознице од градоносних облака штитила је  21 противградна станица, а ангажована су била 43 стрелца. Они су дејствовали седам дана, последњи пут средином августа када је са десет станица испаљено 37 ракета, највише ове сезоне у којој су укупно потрошене 122 ракете. Нисмо имали  пријаве штете, ни захтеве за накнаду ни код нас, ни код надлежног радарског центра. На станицама је остало од шест до 12 ракета што нам остаје за наредну сезону у којој ћемо наставити набавку ракета као што то чинимо неколико последњих година. Гледаћемо да и даље стрелце помажемо финансијски, а свакако и у броју противградних ракета – каже он за ЛН.

Град је ове године набавио 94 ракете и за шта је из буxета дато 3,7 милиона динара, а за стрелце су издвојена око два милиона динара. Они су ове године добијали по четири хиљаде месечно од републике, а од локалне самоуправе по шест хиљада динара, нешто више него претходне године, тако да су месечно имали по десет хиљада динара.

Противградна заштита траје од 15. априла до 15. октобра, а обучени стрелци на подручју Лознице  бране око 61 хиљаду хектара од чега је око 60 одсто пољопривредно земљиште.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОЛА ГОДИНЕ ОД ЕКСПЛОЗИЈЕ У “ЛОЗОФАНУ” – Бурад још чека транспорт

НА МЕСТУ НЕКАДАШЊЕГ ”КЛАСОВОГ” МЛИНА – Падају силоси (ВИДЕО)

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )