ГРАДОНАЧЕЛНИК У УЛИЦИ СВЕТОГА САВЕ – Ова ће улица говорити о нама

ГРАДОНАЧЕЛНИК У УЛИЦИ СВЕТОГА САВЕ – Ова ће улица говорити о нама

У пратњи сарадника градоначелник Видоје Петровић данас је обишао радове у Улици Светога Саве и видео како напредује реконструкција једне од најлепших градских улица. Како је рекао новинарима, према информацијама које је добио ”динамика радова је добра, мораће мало да се интезивира у првом делу улице где је мало у кашњењу, али извођач каже да су изашли из најтежих радова, тако да очекујемо да се, у складу са уговором, радови заврше у року”.

– Ова улица јесте потврда да смо остали чврсто привржени да свакога дана, недеље, месеца и године овај град учинимо бољим местом за живот и он ће то бити, то увелико јесте, и биће још много бољи. Све информације које добијам од сарадника са терена, а данас сам се и лично уверио, су јако позитивне. Хоћу да охрабрим извођача да за сада немамо примедбе сем што мора мало да поради на динамици, што се тиче квалитета, од надзора нисам имао ниједну примедбу и све је у најбољем реду. Лозница је велико градилиште, место где се пуно инвестира у свим областима и реалан је оптимизам да ово постаје боље место за живот – казао је он.

Петровић је рекао да се питао да ли је ”она бука” која се ”дигла” око сече неких стабала можда од оних који су имали жељу да се прикрије надоградња рађена деведесетих и почетком двехиљадитих, да ли су можда желели да прикрију и ово, запитао је показујући на врх и фасаду зграде број четири, са супротне стране улице.

Срећан сам што смо после много труда  успели да зауставимо надградњу у Лозници јер није нормално у земљи у којој се површина по глави становника повећава надзиђивати, правити куле под облаке, када имамо слободног грађевинског земљишта. У сваком случају, гледајући ово, град ће морати да се заједно са скупштином станара и управницима зграда договори и у наредном периоду, у складу са нормама енергетске ефикасности, поради и на обнови ових фасада.  Једна прелепа улица биће нешто феноменално, овај мобилијар чије прве оквире добијамо делује фантастично, али ако погледамо овакву надградњу сигурно је да ће  то бити невероватан контраст који оставља ружну слику и залуд све ово што смо до сада радили. Платани и друго дрвеће, које је овде било, некако је скривало поглед на ово ругло, а сада је то разголићено. Маске кад тад падну. Ова улица ће да говори о нама, о грађанима Лознице, да нису поверовали преварантима, манипулантима, него да су поверовали онима којима су дали мандат – рекао је Петровић.

Оценио је да би  ”било добро да се свако ко баци камен на некога, и пре него што се позове на народ, мало преиспита да ли је свако урадио свој део посла, и пре свега, они који су сада, или раније били носиоци власти, или спроводили вољу народа на основу добијеног мандата. Ако све који се труде да нешто ураде бацимо у блато ко ће да нас води, запитао је градоначелник данас у улици која полако поприма обрисе свог будућег изгледа.

Т.М.С

 

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДАНАС У ЛОЗНИЦИ – Почео сајам меда

У ОШ ’’ВЕРА БЛАГОЈЕВИЋ’’ – Мигранти и мештани уредили школско двориште

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )