ОД 27. ДО 29. СЕПТЕМБРА – Три медена дана у Лозници

ОД 27. ДО 29. СЕПТЕМБРА – Три медена дана у Лозници

Шести Регионални сајам меда у Лозници Туристичка организације града приређује од 27. до 29. септембра на шеталишту испред Вуковог дома културе, саопштила је данас новинарима Снежана Перић, директорка ТОГЛ. Очекује се велики број излагача из Лознице и региона који ће на продаjној изложби представити мед, али и остале пчелиње производе.

Манифестација је настала великим ентузијазмом нашег Пчеларског друштва из Лознице, а Туристичка организација  је била ту да их подржи. Велика подршка у реализацији ових сајмова у самом старту била је од Сталне радне групе за развој руралног туризма југоисточне Европе (SWG), који су и данас наши партнери на многим догађајима и манифестацијама које организујемо. Овај сајам меда прати и наш етнобазар, управо је ово сјајна прилика да се прикажу и наши домаћи производи, а осим излагача из Лознице биће их и из целог региона – рекла је Перићева и истакла да је ова манифестација   заживела уз велику подршку Града Лознице и Регионалне развојне агенције.

Према речима Љиљане Николић, директорке РРА ППР д.о.о, важно је да постоји партнерство између наших удружења у региону и захваљујући томе је и направљен први регионални сајам меда у Лозници.

– Подржавамо овакве манифестације, на њима се људи сусрећу, праве заједничке планове јер се баве  истим послом. Пчелари на сјаму не излажу само мед него читав спектар пчеларских производа, тржиште већ имају, и домаће и инострано, а ово јеприлика не само да се представе него и заинтересују младе људе да се баве аргобизнисом на овај начин. То је посао који може обезбедити некоме основни, а некоме додатни приход, само што млади можда нису довољно упознати са вештином пчеларења и потребно је да стекну одређена знања – оценила је она.

Члан Извршног одбора лозничког Пчеларског друштва Радислав Сандић, најавио је да ће ове године бити посебни штандови за пчеларе и да ће грађани моћи да купе „прави мед и праве пчелиње производе“.

На сајму ће бити одржано и предавање ’’Пчелињи производи у функцији људског здравља’’ на коме ће посетиоци  чути колики је значај меда, полена, прополиса, у новије време и пчелињег отрова – казао је он и позвао грађане да посете овогодишњи сајам.

Тродневни сајам свечано ће бити отворен у четвртак, од 13 сати, уз пригодан културно-уметнички програм.

Т.М.С

 

ШТРАЈК ПРОСВЕТАРА – Oд данас скраћeни часови

ИЗ “ВОДОВОДА” О РАДОВИМА У УЛИЦИ СВЕТОГА САВЕ – Нема водоводних азбестних цеви

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )