СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ “БАЊА КОВИЉАЧА” – И ове сезоне оборен рекорд

СПЕЦИЈАЛНА БОЛНИЦА ЗА РЕХАБИЛИТАЦИЈУ “БАЊА КОВИЉАЧА” – И ове сезоне оборен рекорд

Иако се у септембру по традицији очекивало благо јењавање сезоне, у Специјалној болници за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи гостију има више  него у јулу и августу. Дневно на терапијама има око хиљаду пацијената, што је више него икада

Последње три године пословања Специјалне болнице за рехабилитацију у Бањи Ковиљачи биле су рекордне и свака је била изнад очекивања. Према речима прим. др Александра Јокића, в. д.  директора ове установе, већ у зимским месецима попуњеност капацитета била је 70 одсто што је више него задовољавајуће а тако се наставило и почетком главне туристичке сезоне.

– Посебно нам је драго што се све то дешава у јубиларној 160. бањској сезони и години у којој славимо и други јубилеј 110 година од изградње купатила краља Петра И.  Сезона је почела одлично, већ у мају уговорили смо и распродали готово сва места до новембра. Имали смо више закупљених постеља у приватном смештају него претходних година а повећано је и интересовање пацијената који долазе преко упута РФЗО, ПИО фонда као и оних који долазе о личном трошку, тако да смо од 9. септембра закупили још додатних 45 лежајева и све их попунили. Терапије се раде у две смене, у нашој установи никада није било више запослених, тренутно их има 380 и трудимо се да квантитет не иде на уштрб квалитета и да пацијентима пружимо најбоље услуге  – каже Јокић.

Јокић истиче да је број пацијената повећан у свим сферама, на болничком лечењу се налази 654 пацијената а са онима који се лече амбулантно дневно их на терапијама има око хиљаду. За пацијенте који на лечење долазе преко РФЗО резервисано је двеста постеља, али је због великог броја упута и тај део проширен, дневно је било и до 280 пацијената а повећан је и број амбулантних прегледа. О пребацивању плана на време је обавештена матична филијала РФЗО, чак су неки пацијенти, што се раније није дешавало, преусмерени преко филијале у неке друге установе где има слободних места пошто су поједини  упути ограничени на месец дана па је било тешко у назначеном периоду наћи слободно место.

В. Мићић

ОПШИРНИЈЕ У ШТАМПАНОМ ИЗДАЊУ

 

 

ПРОЧИТАЈТЕ И…

НА БАЊСКОЈ ТЕРАСИ – Гитаристи одржали концерт

НА МАЧКОВОМ КАМЕНУ- Патријарх освештао Спомен цркву

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )