”ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ” – Наш град без аутомобила

”ЕВРОПСКА НЕДЕЉА МОБИЛНОСТИ” – Наш град без аутомобила

У оквиру ”Европске недеље мобилности” данас је на шеталишту испред Вуковог дома културе приређена изложба цртежа ученика од првог до четвртог разреда као и деце предшколског узраста која су цртала на асфалту, на тему  безбедност деце –бициклиста и пешака у саобраћају под слоганом ”Наш град без аутомобила”.

Заменик градоначелника Радован Дивнић обратио се учесницима завршног програма овогодишње манифестације и рекао да су деца протеклих дана добила основна знања о безбедности у саобраћају, док је Биљана Филиповић, члан Градског већа, оценила да велики број окупљене деце значи да је обука успела.

– Покушали смо  ових дана да научимо децу како да се чувају у саобраћају и поштују прописе. ”Европска недеља мобилности” односи се на алтернативне видове саобраћаја, а то значи да више треба да возимо бицикл, тротинет, ролере, да пешачимо, али водећи рачуна о безбедности. Ове године ћемо наградити све школе и све учеснике – рекла је и уручила награде.

Манифестација ”Европска недеља мобилности сваке године одржава се од 16. до 22. септембра, а ове године у њу је било укључено више од две хиљаде градова и општина из 50 држава, међу којима   и бројни из Србије.

Обележавање Европске недеље мобилности почело је у понедељак  предавањем у ОШ ”Анта Богићевић”  где је Црвени крст поделио 300 свезака, наредног дана је на шеталишту изведена показна вежба саобраћајне несреће и пружања прве помоћи, у среду је одржана обука ђака ”Спретност на бициклу”, на терену ”Кадињаче”,   док су представници града у ”Цвијићевој” јуче поделили приручник ”Пажљивкова правила у саобраћају”.

Иначе, истога дана је у Вуковом дому културе организована и акција добровољног давања крви.

 

Т.М.С

 

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОКРЕНИ ТОЧАК ЗДРАВЉА – На два точка до Тршића

МАЂАРСКИ ФОТОГРАФИ У АЗБУКОВИЦИ – Белоглави супови у фото-објективу

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )