У НЕДЕЉУ 23. СЕПТЕМБРА –  Опет бесплатни прегледи

У НЕДЕЉУ 23. СЕПТЕМБРА – Опет бесплатни прегледи

После летње паузе, у недељу 23. септембра, у свим домовима здравља и oпштим болницама у Србији биће настављена акција  бесплатних превентивних прегледа. У лозничком Дому здравља „Др Миленко Марин“ и Општој болници од 8 до 16 часова биће обављени прегледи крвне слике, крвног притиска,  ЕКГ и тумор маркери простате и јајника. Према речима др Милана Тодоровића, в.д. директора Опште болнице и др Бранке Красавац, директорке Дома здравља,  било би пожељно да на прегледе дођу пацијенти који до сада никада нису били.

– Тумор маркери имају велики значај код пацијената код којих су откриврени карциноми  ради контролисања терапије. Међутим, они већ имају своје заказане термине  па би било добро да у недељу дођу грађани који те анализе никада нису радили како бисмо после евентуалног откривања болести  на време почели са лечењем – истакао је Тодоровић на данашњој конференцији за новинаре.

Превентивнe прегледe обављати ће лекари опште медицине у амбулантама Дома здравља на првом спрату, улаз поред Службе хитне помоћи.

Пожељно је да пацијенти дођу што раније, радиће обе лабораторије, али  максимално ћемо моћи да примимо осамдесет пацијената.  Прегледи ће трајати  око петнаест минут па унапред  молимо пацијенте  да буду стрпљиви. Пошто ће свако од њих по пријављивању добити број могу  и да израчунају време када ће на њих бити ред па да се сходно томе и организују – рекла је Красавчева.

В. М.

 

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ШТРАЈК ПРОСВЕТАРА – И данас скраћење часова

КОВАЧЕВИЋИМА ИЗ ДОЊЕГ ДОБРИЋА – Угинуло 14 оваца и два овна

 

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )