ОДРЖАН СКУП ГРАЂАНА – Траже контролу кретања миграната

ОДРЖАН СКУП ГРАЂАНА – Траже контролу кретања миграната

Скуп грађана поводом ситуације са мигрантима у Лозници одржан је данас у 18 сати на шеталишту испред Вуковог дома културе одакле су упућени захтеви градоначелнику као и начелнику полицијске станице. Окупљени Лозничани навели су у шест тачака захтеве уз напомену да ће се ”уколико у најкраћем року не осете и не виде на делу реакцију локалне самоуправе и представника државне власти” поново окупити и”започети свакодневне протесте и затражити помоћ предствника државе у Београду”.

Захтеви са скупа су да се под непрекидни надзор ставе извори воде у Бањи Ковиљачи као и делови некадашње ”Вискозе” у којима се налази угљен-дисулфид, све док се страна лица без дозвола крећу територијом Града Лознице,  гарантује и обезбеди свим грађанима лична и имовинска безбедност, и појача санитарни и превентивни здравствени надзор на местима где бораве мигранти. Тражи се од комуналне полиције да се 24 сата дневно укључи на обезбеђењу комуналног реда на подручју града као и да се појача контрола нам кретањем и заустављањем илегалних миграната који пролазе и бораве на подручју Лознице. На скупу је прочитано саопштење грађана у коме се, поред осталог, подсећа да на подручју Лознице постоје ”важни објекти за живот грађана,пре свега изворишта воде, односно бунари за снабдевање становништва водом и привредни објекти као што је некадашња ”Вискоза” у којој ”знамо да постоје опасне материје” које су ”потпуно необезбеђене”. ”Свесни смо да су већину тих људи мука и страх натерали да побегну из својих земаља и ми немамо мржњу према њима. Тражимо само од локалне самоуправе и наше државе да са надлежним институцијама уреде и доведу у потпуну контролу кретање људи који илегално бораве на нашој територији”, стоји у саопштењу прочитаном на вечерашњем скупу.  

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗБОГ КУПАЊА НА ГРАДСКОМ ГРОБЉУ – Бура око миграната

У НЕДЕЉУ 23. СЕПТЕМБРА – Опет бесплатни прегледи

 

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )