НОВА САОБРАЋАЈНИЦА – Гучево ближе Лозници

НОВА САОБРАЋАЈНИЦА – Гучево ближе Лозници

Реконструкцијом дела локалног пута Л-15 Градилиште-Трбушница-Гучево ова планина биће ускоро много ближа Лозници. Према речима Љубинка Ђокића, помоћника градоначелника, укупна вредност радова је 31 милион динара са ПДВ, а финансира их Град Лозница.

– Ради се о путу који је за нас врло важан, повезује центар града са планином Гучево где се у Првом светском рату водила важна битка. Овом инвестицјом завршавамо асфалтирање 2,6 километара пута, ширине четири метра који ће имати појачан асфалт од седам сантиметара. Имаће проширења за мимоилажење, подзиде и све што је неопходне да буде безбедан. Овим радовима пут од Лознице до Гучева биће скраћен скоро на пола, за око осам километара у односу на постојећи кроз Бању Ковиљачу. Тиме добијамо прстен Лозница-Гучево-Бања Ковиљача-Лозница што је значајно за развој туризма јер је та планина и ваздушна бања – казао је прекјуче Ђокић за ЛН.

Председник Савета МЗ Миодраг Јовић Шућур каже да ће реконструкција овога пута много значити мештанима Трбушнице, али и свима који желе да посете Гучево, а уједно ће омогућити житељима овога краја и да краћим путем стижу до Бање Ковиљаче. Радови су почели данас, а рок за извођење је 45 календарских дана.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

БРЗИ ПУТ ШАБАЦ –ЛОЗНИЦА – Гради азербејџанска компанија ”Азвирт”

У БУЛЕВАРУ – Гране (не)крију семафоре

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )