ДАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СРБИЈИ – Вечерас представа о животу

ДАНИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У СРБИЈИ – Вечерас представа о животу

На сцени Вуковог дома културе вечерас ће гостовати Бањалучко студентско позориште које ће извести позоришну представу „Лајф“. Ово је први од два програма који се у оквиру „Дана Републике Српске у Србији“ приређује и у Лозници. Манифестацију организује представништво Републике Српске у Србији у жељи да грађанима Србије представи културу, уметност, науку, просвету и привреду Републике Српске.

Кроз све те области, и са учесницима из свих крајева Републике Српске, ова манифестација од 3. до 8. септембра обухвата 25 програма у 19 градова Србије, међу којима је и Лозница. Представу је по тексту Тине Коси режирао Александар Пејаковић и у њој играју Ена Радовановић, Јелена Стојковић, Жељко Касап, Раденко Шева и Рајко Марчета.

Почетак је у 20 сати. Други програм ове манифестације биће приређен сутра у Библиотеци Вуковог завичаја где ће своје књижевне портрете представити Горан Врачар и Жељко Пржуљ.

С.П.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

САБОРОВАЊЕ ОД 10. ДО 16. СЕПТЕМБРА – Осам и по деценија Вуковог сабора

ЗА ПРВАКЕ И ОСТАЛЕ ЂАКЕ – По асфалту на врховима прстију (ВИДЕО)

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )