ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА – Први радни дан у учионицама

ПОЧЕЛА ШКОЛСКА ГОДИНА – Први радни дан у учионицама

Прозивком ученика првог разреда данас је и у Гимназији „Вук Караџић“ почео први радни дан нове школске године. Поред шест одељења друштвеног и природног смера, по први пут је у овој школи основан смер за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику. Баш ово одељење посетили су представници градског руководства како би им пожелели добре резултате у даљем образовању и обећали да ће сваки труд и успех ђака бити вреднован и награђен, а да ће локална самоуправа учинити све да им обезбеди најбоље услове за наставу.

– Ученицима, наставницима и свим запосленима у школама честитам почетак школске године и желим им много успеха у раду. Први школски час у новој школској години, како за основце тако и за средњошколце, нешто је ново и памти се. Ми у граду желимо да ученици сваког дана образовања, не само првог, имају услове који доликују и град се бори за то. Родитељима поручујем да мало оставе своје обавезе по страни и да се посвете својој деци, да причају о школи како би им били што више на услузи и олакшали им школске обавезе. Мојим колегама наставницима поручујем да пренесу своје знање ђацима, али и да им помогну да изграде системе вредности током школовања. Нама остаје да поправљамо услове за рад у школама – рекао је Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника.

Успех у даљем школовању ђацима је пожелео и Радован Дивнић, заменик градоначелника, истичући да ће град и у наредним годинама чинити све да ученике првог радног дана дочекују уређене учионице, квалитетна опрема за рад и добар кадар који ће им преносити своја знања. Директор лозничке гимназије Дарко Несторовић подсетио је да ову школску годину почињу са укупно 720 ученика, распоређених у 25 одељења, од чега седам у првом и по шест у другом, трећем и четвртом разреду.

– Наредних дана одељењске старешине даваће ученицима инструкције и упознаваће их се распоредом наставе и организацијом рада школе, а ускоро ће организовати и прве родитељске састанке. Као директор школе, увек сам ту да ми се обрате ако им затреба било каква информација, помоћ или подршка – рекао је Несторовић.

С.Пајић

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ЗА ПРВАКЕ И ОСТАЛЕ ЂАКЕ – По асфалту на врховима прстију (ВИДЕО)

ШТРАЈК ПРОСВЕТАРА – Најавили четири протеста у септембру

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )