У УЛИЦИ СВЕТОГ САВЕ – Нема угрожених цевовода

У УЛИЦИ СВЕТОГ САВЕ – Нема угрожених цевовода

Почетак радова на реконструкцији Улице Светог Саве и сеча стабала  изазвали су велику полемику и мноштво негативних коментара на друштвеним мрежама, а било је и примедаба да је истовремено требало променити и канализациону и водоводну инсталацију. Међутим, у лозничком “Водоводу” кажу да тако нешто није било предвиђено јер у тој улици они и “немају  никакву инсталацију која је угрожена”.

Према речима Милана Раднића, директора ЈП “Водовод и канализација”, што се тиче канализације иза зграда, у том делу је колектор у који се “уливају” блокови  зграда иза “Соколане” и кварт иза библиотеке, нема прикључака и он је доброг промера.

– Не постоји инсталација коју је било потребно мењати у склопу реконструкције те улице. Водоводне инсталације зграда се напајају из блоковских делова и реконструисане су пре десетак година,  реконструисан је и део иза Библиотеке Вуковог завичаја одакле су напајања, а не из улице. Међутим, у тој улици, на страни где је библиотека,  постоји неколико хидраната за које практично нисмо ни знали јер су били у тротоару, пресвучени асфалтом. Сада ће у склопу реконструкције то бити сређено, прикључци и хидранти замењени, јасно означени и доступни за употребу, а цев је ливено -гвоздена и нема потребе да се дира – објаснио је он и додао да је приликом радова већ било оштећења на хидрантима, али се то санира.

Подсетимо, радови у Улици Светог Саве обухватају реконструкцију коловоза, пешачких и зелених површина и јавне расвете, а биће направљено и 90 паркинг-места. Планирано је да трају 90 календарских дана, а завршетак се, уколико све буде ишло према плану, очекује у првој половини новембра.

Т.М.С

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПРЕДСТАВЉЕН ИЗГЛЕД УЛИЦЕ СВЕТОГ САВЕ – Била је и биће најлепша (ВИДЕО)

НАШИ СМО – Бубрези

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )