У ЈАДРАНСКОЈ  ЛЕШНИЦИ – Пут уместо канала

У ЈАДРАНСКОЈ  ЛЕШНИЦИ – Пут уместо канала

У  ромском насељу у Јадранској Лешници у току су радови на пошљунчавању, асфалтирању и реконструкцији путева и канала који се спроводе у оквиру пројекта  „Путеви за бољу будућност – побољшање путне инфраструктуре у ромским насељима“, подржаног од Европске уније. Пројекат се спроводи на иницијативу локалне самоуправе у партнерству са Удружењем грађана „Искра“ и његова вредност износи око триста хиљада евра, од чега локална самоуправа учествује са 42 000 евра. Према речима Љиљане Ранковић, из радног тима за спровођење пројекта,  главни циљ је социјална укљученост друштвено осетљивих група као што су Роми.

– У овом насељу људи нису имали пут, већ канал којим су деца долазила до школе. Канал  је сада реконструисан, урађена је реконструкција пута кроз ромско насеље и део пута од школе до насеља. Пројектом је предвиђено извођење различитих радова на побољшању путне инфраструктуре  и у ромским насељима у Лешници, Јошеви и Г. Добрићу у укупној дужини од четири километра. Нови путеви допринеће побољшању услова живота и лакшем приступу друштвеним институцијама а све то допринеће и смањењу сиромаштва   – каже Ранковићева.

В. М.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ПОПРАВЉАЊЕ ПУТНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У РОМСКИМ НАСЕЉИМА – У септембру крај радова

ДАНАС ПОПОДНЕ – Ватрогасци опет у ”Вискози”

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )