МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ – Шетњом и спортом обележили свој дан

МЕЂУНАРОДНИ ДАН МЛАДИХ – Шетњом и спортом обележили свој дан

 

Канцеларија за младе организовала је јуче, у сарадњи са Планинарским клубом Гучево, шетњу од Лознице до хотела ”Естер” на Гучеву и на тај начин обележила Међународни дан младих 12. август. Млади Лозничани препешачили су двадесетак километара планинским стазама, коритима пресахлих потока и рововима из Великог рата, али им није било тешко да се након освежења на циљу забаве разноврсним спортским активностима. Координатор КЗМ Бојан Лучић каже да је битно младима омогућити да развијају спортски дух, креативност и ентузијазам јер државе на том ентузијазму почивају.

– Порука коју шаљемо јесте да млади имају право да погреше, да не буду у праву, али да немају право да буду инертни и да не чине ништа јер управо од њиховог ентузијазма зависи и то када ће њихов положај у друштву бити бољи. Поред тога, ова шетња је и промоција здравог живота и скретање пажње јавности на проблеме зависности деце и младих од интернета, али и важности боравка у природи за очување здравља и кондиције – каже Лучић.

Међународни дан младих обележава се од 1999. године када је Генерална скупштина Уједињених нација прихватила предлог Светско конференције министара омладине да се 12. август прогласи даном младих.

Н. Т.

Фото: Б. Лучић

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ДВЕСТА ЛОЗНИЧАНА НА ТЕКЕРИШУ – Марширали у част церских јунака

У ОМЛАДИНСКОМ ПАРКУ – Волонтери улепшали зид

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )