СВЕТИ САВА БЕЗ АУТОМОБИЛА – Паркови, држите се

СВЕТИ САВА БЕЗ АУТОМОБИЛА – Паркови, држите се

 

Ако сте се навикли да користите Улицу Светог Саве, спремите се да промените навику. Лозничко предузеће МН, извођач радова на реконструкцији ове улице, обавестило је станаре да најкасније до вечерас уклоне своја возила из улице и да у наредних 90 дана за кретање користе алтернативне правце, а за паркирање друге паркинге пошто ће радови почети сутра.

У петак је на почетку улице у близини споменика Вуку Караџићу постављена табла са основним подацима о радовима, а данас су код раскрсница постављене ограде којима ће ујутру бити блокиран приступ. Према распореду препрека, у првој фази радова биће затворени прилази делу улице од споменика Вуку до Булевара Доситеја Обрадовића тако да из улица Ђуре Јакшића, Драгољуба Поповића и Бранка Радичевића као и булевара неће бити могућ приступ.

Радови на реконструкцији коловоза, пешачких и зелених површина и јавне расвете требало би да трају 90 календарских дана, а по њиховом завршетку улица ће визуелно представљати наставак Трга Вука Караџића,  имаће 90 нових паркинг-места под углом од 90 степени у односу на коловоз и другачије уређене зелене и пешачке површине.

Станарима ове улице преостаје да се у наредна три месеца снађу што се паркирања тиче, а велика је вероватноћа да ће околни паркови доживети инвазију, осим уколико комунална полиција не буде седела скрштених руку.

Н. Т.

ПРОЧИТАЈТЕ И…

ШТА ДОНОСИ РЕКОНСТРУКЦИЈА УЛИЦЕ СВЕТОГ САВЕ – Ужи коловоз, више паркинг-места

ЛОЗНИЦА ИЗ ВАЗДУХА – Права слика лепог града (ВИДЕО)

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )