”ТРОЈКА ИЗ БЛОКА” – Терен на којем су сви кошаркашке звезде (ВИДЕО)

”ТРОЈКА ИЗ БЛОКА” – Терен на којем су сви кошаркашке звезде (ВИДЕО)

 

Обично је потребно много рада и проливеног зноја да би се побеђивало и да би се досегао статус звезде, али постоје и она места на којима је довољно само изаћи на терен и постати све то. Једно од тих места јуче је био и кошаркашки терен ОШ ”Кадињача” на којем је одржан хумнитарни турнир ”Тројка из блока” који је приредила хуманитарна организација ”Срби за Србе”. Ова организација у Лозници има велику подршку, пролетос су одржани традиционални хуманитарни дерби симпатизера ФК Црвена звезда и ФК Партизан и ”Журка из блока”, а такмичење у погађању тројки приређено је трећи пут. Кошаркашки терен ”Кадињаче” био је окружен гледаоцима, у погађању тројки учествовало је више од 130 младих и то од најмлађих, који су храбро гађали и погађали кош са исте удаљености као и одрасли, па до оних знатно искуснијих, лопту је са центра покушало да убаци више од 40 учесника, а пред почетак надметања химну Србије ”Боже правде” отпевала је, већ традиционално, Јевросима Петровић.

– Ове године смо широм Србије, Републике Српске, али и света, од САД и Канаде до европских земаља, организовали четрдесетак турнира, очекује нас још неколико у нашој земљи и завршни крајем септембра у Београду, на Калемегдану. У Лозници смо ове године, укупно са овим турниром сакупили више од 500 хиљада динара и новац ћемо искористити да помогнемо породици Матић, младом брачном пару са петоро деце. Они узгајају воће и поврће па ћемо им подићи пластеник, што ће им помоћи да унапреде посао и обезбеде бољи живот својој деци. Овде данас немамо неке кошаркашке и друге звезде, али су сви који су се пријавили за такмичење и сви који су дошли да нас подрже, заправо, праве звезде – рекао је Милош Марковић из организације ”Срби за Србе”.

На јучерашњем турниру сакупљено је нешто више од 106 хиљада динара, 135 евра и 34 конвертибилне марке тако да се може сматрати изузетно успешним. Иначе, хуманитарна организација ”Срби за Србе” прикупила је од 2005. године више од 2,5 милиона евра и помогла више од две хиљаде породица на подручју Балкана. Откако је пре шест година покренут пројекат ”Тројка из блока”, одржано је више од 150 турнира у брзом шутирању тројки и то на три континента уз учешће више од 20 хиљада такмичара. Они и други дародавци омогућили су да се за сакупљених 220 хиљада евра изгради или обнови 15 кућа, 30 купатила и по једно породилиште и здравствена амбуланта.

Поред свега тога, овакви турнири лепа су прилика да се млади, али и старији, окупе на отвореном простору, друже и проведу неколико сати без гледања у екране, мониторе…

Н. Т.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )