ЛИЧНИ ПРАТИЛАЦ ДЕТЕТА – Захтеви и даље могу да се подносе

ЛИЧНИ ПРАТИЛАЦ ДЕТЕТА – Захтеви и даље могу да се подносе

Од  3. септембра у Лозници ће почети седмомесечни пројекат “Лични пратилац детета” намењен деци која имају сметње у психофизичком развоју и којој је потребна одређена врста подршке. У том периоду пратиоци који су прошли посебну обуку проводиће са децом два до четири сата дневно, а помоћ ће бити прилагођена индивидуалним потребама детета.

 Према речима Тање Глишић Матић, начелнице Одељења друштвених делатности градске управе, у Лозници је до сада 14 породица изразило жељу да њихова деца буду укључена у пројекат, а  простора има за још толико.

– Родитељи који желе да користе ову социјалну услугу могу се јавити радним данима од 7 до 15 часова у Одељење  за друштвене делатности, а комисија ће по хитном поступку обрађивати захтеве рекла је Тања Глишић Матић на данашњој конференцији за штампу.

Пројекат „Лични пратилац детета  финансира Министарство за рад, борачка и социјална питања  и вредан је осам милиона динара.

В. М.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )