СУСРЕТ ДВА ЗВОРНИКА НА СТАРОМ МОСТУ – Граница постоји само на папиру

СУСРЕТ ДВА ЗВОРНИКА НА СТАРОМ МОСТУ – Граница постоји само на папиру

– Заједно проживљавамо успехе и проблеме, ту смо да се нађемо једни другима у добру и у злу. Влада Србије обезбедила је 600.000 евра за реконструкцију овог моста, али због папирологије још увек радови нису почели. Надам се да се на то неће још дуго чекати – рекао је Зоран Јевтић, председник општине Мали Зворник, приликом данашњег сусрета са колегом Зораном Стевановићем, начелником Зворника, на старом мосту краља Александра Првог Карађорђевића. Традиционални сусрет уприличен је под слоганом „Људи и мостови“, а приређен је и пригодан пратећи програм. Представници два Зворника поручили су да ова манифестација симболизује њихову добру сарадњу, заједништво и настојања да сви заједно живе боље и „као један град којег на два дела дели река“.

– Ми не показујемо било какве територијалне претензије, немамо ништа против тога што је неко одредио да живимо у две државе, али само желимо рећи да стремимо уласку у ЕУ, да је то једини пут и начин да овде не буде граница. Полиција ће с једне и друге стране бити све док Србија и БиХ не буду чланице ЕУ. Дотле морамо поштовати законе и правила понашања на овим просторима – казао је Стевановић.

Он је додао да су заједничком иницијативом два Зворника Веће министара БиХ и Влада Србије донели предлог закона о промени статуса овог граничног прелаза и да ће врло брзо, након седнице парламентарне скупштине БиХ, стари мост моћи прелазити сви људи из било ког града БиХ, као и Србије.  

Говорећи о почетку реконструкције моста Стевановић је потврдио да је предат захтев за издавање урбанистичких услова и да се чека одговор. Рокове још увек није желео да прецизира, али је објаснио да од момента добијања грађевинске дозволе и расписивања тендера за извођача, до краја радова неће требати више од 120 дана.

 

С.П.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )