ЛОЗНИЦА ИЗ ВАЗДУХА – Права слика лепог града (ВИДЕО)

ЛОЗНИЦА ИЗ ВАЗДУХА – Права слика лепог града (ВИДЕО)

Шетњом улицама може се сагледати лепота неког места, али тек поглед из ваздуха даје заиста праву слику. Увидели су то сви који су искористили јучерашњу прилику да полете хеликоптером у панорамско разгледање Лознице и Бање Ковиљаче, које је приредила Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) у сарадњи са фирмом ”Балкан хеликоптерс”. Пилот Радојица Андрић извео је хеликоптером робинсон 44 неколико панорамских летова, а за више није било ни времена пошто је хеликоптерски тим имао раније заказане обавезе. Ипак, искоришћена је прилика да се и Лозничанима и њиховим гостима омогући да промене угао посматрања.

– Ово је само део наших промотивних активности, а договори трају још од Међународног сајма туризма у Београду. Првобитно је требало да се лети на Дан града, али су лоше временске прилике то онемогућиле и сада смо успели да уклопимо панорамске летове уз одржавање наше традиционалне дринске регате. Колико знамо, нешто слично дешавало се на фестивалима попут ”Кустендорфа” и ”Егзита”, ”Балкан хеликоптерс” сарађује са Туристичком организацијом Београда, али није нам познато да је нека туристичка организација на овај начин промовисала свој град – каже Снежана Перић, директорица ТОГЛ.

Пилот Андрић каже да му је драго што се десило тако да панорамски летови буду допуна садржаја лозничке регате и напомиње да је летење овим хеликоптером безбедно и да је ”Балкан хеликоптерс” једина фирма у Србији и региону која поседује све цертификате које имају и велике компаније.

– Ми непрестано радимо на томе да се развијамо и да унапређујемо своју стручност и обученост. Робинсон 44 је хеликоптер који служи као хеликоптерски такси, али и за пружање услуга из ваздуха – извиђање, контролу далековода и сличне операције. Поред пилота прима три путника, а данас смо летели на висини од две стотине метара изнад терена – објашњава Андрић.

Као хелиодром послужила је ливада поред Дома културе ”Александар Саша Петровић” у Бањи Ковиљачи, а по полетању се летело дуж пута ка Лозници, а затим се са достизањем висине надлетала некадашња ”Вискоза”, што је, иначе, био тужни део лета јер се тек из ваздуха могу сагледати размере разарања некадашњег гиганта, а затим се надлетао град, пратио ваљевски пут, уз поглед на нову Лозницу која ниче на Лагатору, а онда се правио заокрет иза отвореног купалишта да би се, пратећи ток Дрине са десне стране, летелица вратила на почетни положај по нове путнике.

Поглед на Лозницу из ваздуха показује да је права лепотица и тек се тако може сагледати њена права величина. Позната места виђена из птичје перспективе делују другачије, занимљивије, а посебну лепоту овом граду даје мноштво зеленила које га краси и које треба сачувати.

Н. Т.

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )