КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ И МИНИСТАРСТВО ОМЛАДИНЕ И СПОРТА ПОТПИСАЛИ УГОВОР – Чист град – мој град

КАНЦЕЛАРИЈА ЗА МЛАДЕ И МИНИСТАРСТВО ОМЛАДИНЕ И СПОРТА ПОТПИСАЛИ УГОВОР – Чист град – мој град

Канцеларија за младе (КЗМ) потписала је јуче са Министарством омладине и спорта уговор о спровођењу пројекта ”Чист град – мој град” вредан скоро 790 хиљада динара. Према речима Бојана Лучића, координатора КЗМ, то је еколошки пројекат који обухвата обуку младих из области заштите животне средине, садњу две стотине стабала на подручју града, уклањање дивљих депонија, кампању за промоцију бицикла као ”зеленог” превозног средства и посету младих локалитетима од природног значаја у Србији.

Уговор о финансирању пројеката из области омладинске политике потписан је са представницима 22 локалне самоуправе, а додељено је укупно готово 40 милиона динара. Од оснивања до данас ово министарство је на основу 16 конкурса намењених локалним самоуправама доделило скоро 320 милиона динара за 492 пројекта за младе.

Новац би на рачун локалне самоуправе требало да буде пребачен до уторка, а спровођење ће почети одмах. Пројекат ће трајати до краја године.

Н. Т.

Фото: Министарство омладине и спорта

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )