ПРОТИВГРАДНА ЗАШТИТА – Никад више ракета

ПРОТИВГРАДНА ЗАШТИТА – Никад више ракета

Кишно лето са честим грмљавина на срећу није донело много посла противградним стрелцима који су од почетка сезоне, 15. априла, дејствовали укупно шест дана, а последњи пут почетком јула. На територији Лознице до сада није било пријављене штете од града, а у градском Одељењу за привреду надају се да ће тако остати до средине октобра када се завршава сезона противградне заштите.

– Од почетка сезоне до ове седмице укупно је потрошено 85 противградних ракета, а дејствовале су 23 противградне станице. Локална самоуправа  је као и претходних година набавила ракете, ове 94  које су распоређене стрелцима.  Од 21 активне станице имамо 14 на којима је од 12, колико је оптимално, до 14 ракета тако да је стање  добро, а до краја сезоне имамо још два и по месеца. Просечно по станици располажемо са десет ракета што никада раније није био случај – каже Јован Миладиновић, начелник Одељења за привреду.

Иначе, противградна заштита траје шест месеци, а на подручју Лознице  брани око 61 хиљаду хектара од чега је скоро 36 хиљада пољопривредно земљиште.

Т.М.С

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )