НА ГРАДСКОМ БАЗЕНУ – Никада лошија сезона

НА ГРАДСКОМ БАЗЕНУ – Никада лошија сезона

Лето је, бар до сада, заборавило на наш крај и тек повремено подсети да је сада јул и време када би требало да се иде на купање. Више него варљиво  квари сезону на градском купалишту које већ једанаесту годину омогућава Лозничанима да се освеже током летњих месеци.

– Од отварања сезоне, 16. јуна, па до половине јула имали смо десетак радних дана и продали нешто мало мање од три хиљаде улазница. Ово је од отварања купалишта најлошија сезона јер лета практично још увек нема. Јесмо спремни за купаче, али зависимо од времена, а оно је баш нестабилно и неповољно утиче на  наш рад. У уторак смо имали скоро 700 продатих улазница и тај дан је подсетио на оне праве летње  када је посета добра. Бесплатна обука непливача требало је да траје од првога јула и да је до средине месеца већ једна група заврши, али смо је почели тек у среду. Интересовање је велико, има око 150 пријављених, али је проблем што нема континуитета лепих дана. Настојаћемо да обуке буде кад год је могуће, и викендом како бисмо надокнадили кишне дане – објашњава ситуацију  директор УФК “Лагатор” Жељко Марјановић.

Подсетимо, цена улазнице је непромењена, 180 динара, за ђаке и студенте сезонска карта кошта три хиљаде, остале четири хиљаде динара док је улаз бесплатан за децу до седам година. Уколико лето настави да нас заобилази, односно посећује дан, два седмично, тешко да ће посета градском купалишту  бити приближна као прошлог лета када је  овде било око 32 хиљаде купача.

Можда би требало размотрити постоји ли техничко решење (балон), економски оправдано,  да се отворено претвори у затворено купалиште, не само због нестабилног лета, већ и стварања услова да  се Лозничани, пре свега млади, пливањем баве током целе године.  До тада свима којима је базен једино решење остаје нада да ће се лето коначно уозбиљити и смирити јер га ни календарски нема још много.

Т.М.С

Фото: ЖМ

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )