ЗАВРШЕНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ТРШИЋ 2018” – Изложба отворена годину дана

ЗАВРШЕНА ЛИКОВНА КОЛОНИЈА „ТРШИЋ 2018” – Изложба отворена годину дана

Деветнаеста међународна мултимедијална студентска ликовна колонија у Тршићу завршена је у недељу изложбом уметничких радова насталих током седмодневног рада. Домаћин колоније Центар за културу „Вук Караџић“ угостио је четрдесетак учесника, од чега њих 13 из иностранства, студената са универзитета у Варшави и Кракову из Пољске, Универзитета „Веракруз“ из Мексика и Ријечког универзитета из Хрватске, а сви они оставили су у Тршићу по једно своје дело, стварано различитим уметничким техникама.

– Радови су традиционално изложени на саборишту, где ће током наредних годину дана, до нове колоније и нових студената, посетиоци знаменитог места моћи да их разгледају. На отварању изложбе, поред скулптура и слика, публика је видела и неколико уметничких инсталација, видео-радова, што оправдава назив колоније – мултимедијална. Све је протекло у најбољем реду, а учесници су отишли препуни утисака. Надамо се да ће неки од њих поново бити наши гости и наредних година, можда као предавачи – каже Снежана Нешковић Симић, директорка лозничког Центра за културу.

С.П.

 Фото А. Стојановић

data-matched-content-ui-type=”image_card_stacked” data-matched-content-rows-num=”4,2″ data-matched-content-columns-num=”1,2″

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )