СУТРА СКУПШТИНА ГРАДА  – Усклађивање Статута града са законом

СУТРА СКУПШТИНА ГРАДА  – Усклађивање Статута града са законом

На седници Скупштине града заказане за сутра, одборници, између осталог, треба да донесу одлуку о приступању промени Статута Града Лознице ради усклађивања са најновијим Законом о локалној самоуправи и другим законским прописима, а биће именована и седмочлана комисија која ће радити на том послу. Одборници треба да донесу и Одлуку о финансијској подршци брачним паровима и породицама са децом ради, како се наводи у скупштинском материјалу, „усклађивања са Законом о финансијској подршци породици са децом којим је прописано да, ако су општина или град обезбедили средства, могу да утврде и друга права утврђена овим законом и повољније услове за њихово остваривање“.

На дневном реду ће се наћи и предлози одлука о некатегорисаним путевима, просторном плану Лознице, измене и допуне Плана детаљне регулације зоне III на Лагатору, а биће донета и одлука о утврђивању назива улица у осам месних заједница промењених на предлог грађана.

На почетку седнице Скупштина ће констатовати оставку одборника Саве Стевановића, изабраног са листе ”СНП – Ненад Поповић”, као и доделу мандата следећем са листе.

Почетак седнице је у 10 часова.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )