У ВЛАДИ СРБИЈЕ – Дијалог државе и медија

У ВЛАДИ СРБИЈЕ – Дијалог државе и медија

Први састанак Тима за дијалог, који чине представници медијских и новинарских удружења и владиног Координационог тела за сарадњу са медијима, одржан је данас у Влади Републике Србије. Тим за дијалог и Координационо тело формирани су како би заједнички и оперативно радили на решавању проблема новинара и медија, објављено је на сајту Владе Србије.

На састанку је потврђен састав Тима за дијалог, који чине медијска и новинарска удружења: Зоран Секулић (Асоцијација медија), Милорад Тадић (Асоцијација независних електронских медија), Зорица Вишњић (Локал прес), Тања Максић (Асоцијација онлајн медија), Славиша Лекић (Независно удружење новинара Србије), Петар Јеремић (Удружење новинара Србије), Недим Сејдиновић (Независно друштво новинара Војводине), Марина Димитрић (РАБ Србија) и Дејан Глигоријевић (Синдикат новинара Србије). Координационо тело чине Немања Пантић (МУП), Ана Суботић (Министарство културе и информисања), Милица Вучковић (Министарство правде), Јелена Парезановић (Министарство државне управе и локалне самоуправе) и Ранка Вујовић (Републички секретаријат за законодавство), док су копредседнице саветница председника Републике Србије за медије Сузана Васиљевић и саветница председнице Владе Србије за медије Јелена Ковачевић, која је и председавала састанком.

Договорено је да се редовни састанци Тима за дијалог и Координационог тела одржавају једном месечно, како би се оперативно разматрала и решавала актуелна питања. 
На састанку је евидeнтирано више од 20 питања и тема којима ће се ова два тела приоритетно бавити
, наводи се у саопштењу.

 фото: Влада Србије

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )