У ЛОЗНИЦИ – Празни сервиси за технички преглед

У ЛОЗНИЦИ – Празни сервиси за технички преглед

Од јуче важи нови Правилник за обављање техничких прегледа возила који је донео строжа правила, а најављене су и више цене. Током прва два дана његове примене у Лозници је било мало посла  у ауто-центрима.

– Прошле године, 5. јула је у Лозници укупно урађено 120 техничких прегледа, а јуче их је било само петнаестак. То показује да су људи  уплашени и искористили су законско право да своје возило прегледају месец дана пре истека регистрације. Ми смо имали три возила од којих је само једно испуњавало услове. Пошто Министарство трговине још увек није утврдило цену прегледа, дванаест од укупно четрнаест чланова наше секције договорило се да  она привремено износи  2.000 динара и, према нашим сазнањима, најјефтинији смо у окружењу – каже Зоран Стојановић, власник предузећа  „Пнеустар“ доо и председник Секције техничких прегледа Удружења предузетника Лознице. 

Због многих нејасноћа које доноси нови Правилник, а које би, како кажу, угрозиле њихов даљи рад, чланови ове Секције поднели су Привредној комори Србије иницијативу за одлагање његове примене.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )