РЕКОНСТРУКЦИЈА ЖЕЛЕЗНИЦЕ – Завршена станична зграда

РЕКОНСТРУКЦИЈА ЖЕЛЕЗНИЦЕ – Завршена станична зграда

Ових дана је у склопу реконструкције пруге Шабац-Лозница завршена обнова зграде лозничке железничке станице. Зграда је добила нову фасаду и после више година поново пристојно изгледа спремна да дочека прве путнике, најављене за наредни месец.

Приликом недавне посете Лозници Ненад Станисављевић из “Инфраструктуре железница Србије” рекао је за реконструкцијa целе пруге издвојено око 360 милиона динара, а за обнову станичне зграде око два и по милиона. Када је одлучено да се реконструишу 24 километра пруге Шабац-Лозница, на две деонице, Петловача-Лешница и Лозница-Горња Ковиљача, решено је да се обнови и дотрајала станична зграда пошто ће, после готово деценију и по прекида, бити обновљен путнички железнички саобраћај.

Иначе, радови на прузи одвијају се дању, а током ноћи прекидају и пропушта се теретни железнички саобраћај. Како је рекао Станисављевић, радови на реконструкцији пруге започети 28. марта ове године,  одвијају се много брже него што је предвиђено и биће готови за мање од 150 дана, колико је планирано да трају.

Т.М.С

 

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )