У НАСЕЉУ НА ШАНЦУ – Пси луталице убили лане

У НАСЕЉУ НА ШАНЦУ – Пси луталице убили лане

Мртво лане нашли су јутрос житељи насеља стамбене задруге Вискоза, на Шанцу. Лежало је на улици, а крај њега су били пси луталице, каже један од мештана згрожен виђеним призором. Према његовим, али и речима других људи из овога дела Лознице, већ дуже време у овом крају се налази неколико паса који нападају пролазнике.

– Тај терор траје месецима. Група од четири, пет паса луталица насрће на пролазнике, на свакога ко прође улицом, улећу у дворишта, кидишу на децу, а сада су убили недужно лане. Обраћали смо се телефонски Комуналној инспекцији, пре месец дана и писменим захтевом, али без резултата. Синоћ се поново чуо лавеж, а јутрос смо затекли овај страшни призор. Звали смо КЈП “Наш дом”, дошла је њихова Зоохигијенска служба, однела  лане и чини ми се ухватила једног, или два та пса. Овде има стотинак кућа, терор траје месецима и потребно је коначно решити овај проблем. Овај догађај је, ваљда, довољна опомена да се коначно нешто конкретно предузме јер овде има и деце која се могу наћи на удару ових паса који уопште нису мали, а сада је потврђено да могу бити и веома опасни – каже један житељ овог насеља.

Жељко Радовић, начелник Одељења за инспекцијске послове Града Лознице, каже да у Комуналној инспекцији у последњих месец дана нису имали никакав допис нити телефонски позив о псима луталицама у насељу Плоче, односно из тог дела града, док је Јанко Алексић, директор КЈП “Наш дом”, потврдио да су Комунална полиција и Зоохигијенска служба нашли јутрос беживотно лане.

– Стално радимо на томе да у наш азил за напуштене животиње склонимо што више паса луталица, међутим, њихов стални прилив је просто немогуће спречити. Договорили смо се данас и са Удружењем ловаца да направимо нову акцију. У континуитету обилазимо тај терен, међутим, пси осете долазак Зоохигијенске службе и врло их је тешко ухватити. Конкретно, тамо се налази неких пет, или шест паса и покушаћемо да их коришћењем пушака за омамљивање одатле склонимо у азил и спречимо да се тако нешто дешава – каже он. 

Пси луталице су дугогодишњи проблем Лознице, а за накнаду штете коју наносе уједајући грађане и нападима на домаће животиње Град последњих година исплаћује годишње по десетак милиона динара.

 

Т.М.С 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )