НАЈУСПЕШНИЈИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПУТУЈУ У СЛОВЕНИЈУ – Дар Задужбине Ловрић

НАЈУСПЕШНИЈИ ГИМНАЗИЈАЛЦИ ПУТУЈУ У СЛОВЕНИЈУ – Дар Задужбине Ловрић

 

Једанаест ученика Гимназије ”Вук Караџић”, који су ове школске године освојили награде на државним такмичењима, добило је ваучере за путовање у Словенију и Трст као дар Задужбине Ловрић. Поклон најуспешнијим ђацима уручен је данас у гимназији на дан Светог мученика кнеза Лазара, крсне славе Ловрића.

– Данас обележавамо славу породице Ловрић која је сву своју имовину завештала нашој гимназији и тим поводом уручили смо награде које они додељују нашим најуспешнијим ученицима на државним такмичењима. Ове године имамо највише добитника досада, а ученици ће средином јула посетити Марибор, Љубљану, Постојнску јаму, Блед, Бохињ и Трст. Поред путовања, награђени су и са по 150 евра – каже Дарко Несторовић, директор лозничке гимназије.

Задужбина Љиљане и Драгослава Ловрића основана је 2013. године, а награде се најуспешнијим ученицима на државним такмичењима додељују сваке године на Видовдан када се у гимназији обележава и крсна слава ове породице. Досада је, заједно са ових 11, награђено педесет и двоје ученика.

– Ове награде и сам пројекат Задужбине Ловрић пионирски је у овом делу Србије. Они су завештали своју целокупну имовину, што чини наш основни фонд. Трудићемо са да и наредних година оправдамо постојање задужбине и надамо се да ће и ученици наше гимназије освајати награде тако да и убудуће имамо задовољство да их шаљемо на путовања широм Европе – рекао је Слободан Каитовић, управитељ Задужбине Ловрић.

Ученици су награђени и књигама које им је даровао владика Лаврентије.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )