ОД ЈУЧЕ – Почела надоградња обданишта ”Бамби”

ОД ЈУЧЕ – Почела надоградња обданишта ”Бамби”

Радови на проширењу капацитета обданишта ”Бамби”, код Музичке школе, почели су јуче, а мајстори су радили и данас. Вредност инвестиције је 63 милиона динара, а доградњом ће се, у зависности од узрасних група, добити места за 120 до 150 малишана.

У ”Бамбију” је, пре  затварања због реконструкције, било укупно око три стотине и двадесеторо деце која су привремено смештена у друге објекте. Две јаслене групе су у ”Чаролији” на Лагатору, а  групе предшколаца иду у три школе ”Антину”, ”Цвијићеву” и ”Вук Караџић”. Како су раније рекли из ПУ ”Бамби”, око сто тридесеторо деце, односно осам група, млађи, средњи и старији узраст, чији родитељи су се тако изјаснили, одлазе у Дом за децу и омладину у Бањи Ковиљачи и за њих је организован превоз сваког радног дана. Родитељи нешто више од осамдесеторо деце одлучили су да им место ”мирује”, њима се боравак не наплаћује, а тако су решили јер су се снашли за смештај деце док трају радови. Лозничко обданиште је од краја деведесетих сваке године било ”тесно” и на листи чекања редовно је остајало више од 200 малишана, тако да су Лозничани са нестрпљењем чекали  изградњу новог обданишта на Лагатору. Отварањем ”Чаролије” 2012, једног од најсавременијих обданишта у Србији, те године није било листе чекања, али већ од наредне јесте, а тако је и сада. Због тога је локална самоуправа одлучила да надогради објекат ”Бамби”, а за то је добила и подршку државе.

Иначе, првобитно је било планирано да реконструкција почне 2. априла, али се каснило због, како је објашњено у локалној самоуправи, измена у пројектној документацији, а пошто је Министарство привреде суфинансијер све измене морале су са њима да се усагласе, што је захтевало извесно време. На новој табли је као датум почетка радова означен 15. јун, а рок је уместо првобитних 110 повећан на 125 календарских  дана.

Т. М. С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )