ОД ДАНАС  – Вучић почасни грађанин Лознице

ОД ДАНАС  – Вучић почасни грађанин Лознице

Председнику Србије Александру Вучићу на данашњој свечаној академији додељено је највеће признање почасни грађанин Лознице. Како је наведено у образложењу, својом изванредном борбеношћу и упорношћу у отпочињању свеобухватних реформи и промена, својим знањем и енергијом, суштински је допринео развоју Србије, земље са шансом, државе засноване на највишим стандардима развијеног света.

У образложењу, поред осталог, стоји  да је као председник Србије, Александар Вучић преузео одговорност за решавање најважнијих и најтежих проблема који вековима и деценијама оптерећују и коче Србију на њеном цивилизацијском и европском путу. Свет и светски државници препознали су мисију председника Србије да своју земљу уздигне и издигне из шаблона проблематичне у пример Србије као одлучујућег фактора стабилности читавог Балкана и југоисточне Европе. Како се наводи, Лозница цени и поштује свога председника. Знамо да у њему имамо пријатеља и савезника на заједничком задатку да се са Србијом и Лозница развије и постане боље место за живот. Управо због тога, због жеље и воље да, као мало ко у периоду модерне Србије, остави лични печат и траг реформатора у историји своје земље, Лозница проглашава Александра Вучића, председника Републике Србије, за свог почасног грађанина, речено је на свечаности. У Вучићево име признање је примио Никола Селаковић, генерални сeкретар председника Србије.

– У име председника захваљуем вам на овом великом признању које није само част. У времену када имате председника који не прича и не бави се само лепим стварима, већ решава тешке, мучне, нагомилане и комплексне проблеме, овакво признање значи више него много. Лозница има важне појекте, а истакао бих три, брзи пут који ће од коридора десет доћи и до Лознице, а друге два су оно што је чекала можда и више од 30 година, две компаније аутомобилске индустрије Адиент, америчке, и Минт кинеске, које ће у срцу Подриња запослити три хиљаде људи. За нешто мање од месец и по биће потписана оба уговора и озваничен долазак ових инвеститора у Лозницу. Од посете председника Лозници, донете одлуке  до потписивања уговора, прошло је мање од годину дана што сведочи да ово признање председнику Вучићу није декорација, него признање заслужено озбиљном, мудром, државничком политиком која је увидела значај Лознице и овог дела Србије и кренула у његово поновно оздрављење. Лозница је град у којем можете осетити да је све што његово руководство ради на првом месту прожето љубављу, а успели сте да је пренесете и на оне који воде Србију. То је успех који ће бити крунисан будућношћу коју Лозница не чека, него јој хрли, будућност која треба  да буде мирна, сигурна лука сваком детету које ће се овде родити и пожелети овде да живи – поручио је Селаковић.

Иначе, Лозница је до сада имала три почасна грађанина, први је то звање добио још 1937. чувени лингвиста и председник Српске краљевске академије др Александар Белић, сликар Мића Поповић за почасног грађанина Лознице проглашен је 28. октобра 1989. док је трећег почасног грађанина Лозница добила 2008. године када је општинска Скупштина доделила ово признање председнику Руске Федерације Владимиру Путину.

Т. М. С.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )