КРАЈ ДЕПОНИЈЕ У ЗАЈАЧИ – Одрон однео пут ка Горњој Борини

КРАЈ ДЕПОНИЈЕ У ЗАЈАЧИ – Одрон однео пут ка Горњој Борини

После обилне кише која је прексиноћ задесила лознички крај у Зајачи, крај депоније, одваљено је више стотина кубика земље на путу који води ка Горњој Борини. Због тога је већ два дана ово село одсечено од Лознице па становници морају до града алтернативним путем преко Горње Ковиљаче. Како нам је рекао Милорад Љубинковић, члан Саветa месне заједнице, већ јуче ујутро на терен су изашле екипе ПЗП „Ваљево“ које су почеле санацију путa.

– Одрон је огроман и пут је буквално пресечен. Била је провала облака и за пола сата вода је одвалила пут, баш испод јаловишта, код релеја. Пошто још нису урађени одводи око депоније, бујица је кренула путем и однела велику количину земље. Радници сада то санирају, камионима се насипа увала и, како нам је речено, потребно је око 700 кубика камена да се наспе, како би пут био поново проходан. Већ данас би требало да буде оспособљен за путничка возила – каже Љубинковић.

И у Градском већу потврђено нам је да је невреме направило проблеме не само у Зајачи, већ и у Коренити и Брадићима, али да је најкритичније било у близини зајачке топионице.

– Пројекат санације депоније у Зајачи у надлежности је државе и локална самоуправа само надгледа радове. Чим се појавио проблем, обавестили смо надлежне и одмах су послати радници ПЗП „Ваљево“ да пут према Горњој Борини оспособе. Очекујемо да ће до мрака већ моћи аутомобилима да се пролази – рекао је за портал ЛН Милан Веселиновић, члан Градског већа.

Он је подсетио да је прва фаза санације депоније урађена, док друга фаза подразумева изградњу одводних канала за кишницу са косина и саме депоније. У ресорном министарству су потврдили да је и тај пројекат при крају.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )