”КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА 2018” – Никола освојио треће место

”КЕНГУР БЕЗ ГРАНИЦА 2018” – Никола освојио треће место

Никола Б. Марковић, одличан ученик шестог разреда ОШ ”Анта Богићевић”, освојио је треће место на Међународном математичком такмичењу ”Кенгур без граница 2018” и једини је Лозничанин који се ове године нашао на списку награђених. Он је на финалном такмичењу, одржаном у недељу у Крагујевцу, освојио 113,75 бодова.

– Било је тешко. Једва сам стигао да урадим све задатке, били су много тежи него раније. Имали смо 90 минута на располагању за 30 задатака, а било је много комбинаторике тако да сам ту изгубио доста времена. Морам признати да се нисам баш много спремао за ”Кенгура”, јесам, али не баш толико интензивно. Претходно сам се пролетос припремао за републичка такмичења из математике и физике па ми је то доста помогло. На такмичењу из физике освојио сам друго место – каже Никола.

Он је и раније учествовао на ”Кенгуру” и постизао успехе, а, како каже, планира тако и да настави ”највероватније до краја средње школе”.

– Мораћу само много више да вежбам и да се више трудим, не треба то олако схватати. ”Кенгур” је изузетно занимљиво такмичење, захтева размишљање, потребно је користити логику у решавању задатака – каже Никола.

Марковићу у ”Антиној” школи математику предаје Душан Шћепановић, а резултат показује да то, чак и када припреме нису ”интензивне”, доста значи.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )