ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ВЕЛНЕС ДАН – Умереност у свему

ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ВЕЛНЕС ДАН – Умереност у свему

У циљу промовисања здравог начина живота Специјална болница за рехабилитацију ”Бања Ковиљача” обележила је по други пут у бањском парку Глобални велнес дан 9. јун. Како је рекла Марија Николић, координатор и Велнес центар ”Ковиље”, овај дан је посебно посвећен деци јер их одмалена треба учити здравом начину живота и бризи о себи.

– У оквиру Велнес центра постоји богата палета услуга и садржаја, а оно што је специфично за нашу установу јесте то да имамо индивидуални приступ према свакоме, да схватимо шта је за кога најбоље. Овај дан може да промени све и никада није касно да кажете да своме здрављу што је и порука овог покрета који се залаже за седам корака кроз које ћете бити ближи бољем сутра: једите здраву храну, уносите више течности, не користите пластичну амбалажу, одлазите у кревет пре десет часова навече, проводите време и вечерајте са својом породицом и драгим људима и чините добра дела. Тиме ћете постићи обострано задовољство – истакла је Николићева.

Гост  манифестације Зоран Гајић, председник Одбојкашког савеза Србије, поручио је да од свих врста улагања, као рецимо, финансијског или емотивног, може да се изгуби, али ако се улаже у своје здравље профит је стопостотно загарантован.

 – Ништа не мотивише као успех, а ако ви физичким вежбањем стално побеђујете, то вас тера да и даље упражњавате тај начин живота – рекао је Гајић.

Главну поруку са ове манифестације упутила је др Снежана Панић, специјалиста хигијене, субспецијалиста за исхрану здравих и болесних људи, рекавши да су најважнији умереност у свему и вођење уредног начина живота.

– Пацијентима кажем да је исхрана најједноставнија математика, имате унос и потрошњу, а између знак једнакости. Колико сте данас унели толико морате потрошити уколико своју телесну масу желите да држите под контролом. Сваки вишак наше тело преводи у масти, то је суштина – рекла је она.

Током ове манифестације организовани су групни тренинзи на отвореном аи-ши, зумба, одбојка, фудбал, степ аеробик, промоција и дегустација здраве хране и пића, предавање о здравој исхрани, контрола крвног притиска и шећера у крви. Учесници манифестације су били и Дом здравља ”Др Миленко Марин”, Туристичка организација града Лознице, хотел ”Ројал спа”, ФК ”Гучево”, школа одбојке из Бање Ковиљаче, ПМВ ”Троноша”, Фитнес студио ”Спарта пилатес” и Студио за рекреацију ”ББ Џим”.

 

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )