НА СЕДМОЈ „СКОБАЉИЈАДИ И ГУРМАНИЈАДИ“ – Уручене награде најбољим риболовцима и кулинарима

НА СЕДМОЈ „СКОБАЉИЈАДИ И ГУРМАНИЈАДИ“ – Уручене награде најбољим риболовцима и кулинарима

Деспотовић Милан из Доње Борине победник је седме Скобаљијаде“ која је данас одржана у Малом Зворнику. Међу стотину учесника на рибљој стази он је остварио најбољи улов од 10 килограма и 850 грама, а иза себе оставио другопласираног такмичара Бојана Аврамовића из Београда, који је имао улов од 8.400 грама и трећенаграђеног Мирослава Гвозденовића из Звечана са уловом од 8.295 грама.

У оквиру другог дела манифестације која промовише туристичке потенцијала овог дела Подриња, победници „Гурманијаде“ у категорији припреме рибље чорбе били су чланови екипе „Липово брдо“ из Радаља. Друго место освојио је тим „Резерват Засавица из Засавице, док је треће место припало екипи Котлић фром Комирић из Осечине.

Најбољи чорбаст пасуљ скувао је тим „Печењара код Јове“ из Бранковине, друго место освојила је екипа „Благо чиче из Комирића, а треће „Котлић фром Комирић“ из Осечине. Међу кулинарима најбољи гулаш скуван на ловачки начин спремиле су чланице Уније жена из Малог Зворника, друго место освојила је екипа „Гулашијада“ из Чачка, а треће „Екипа са 1. маја“ из Брасине.

Уз садржајан пратећи програм, наступ фолклорног ансамбла, изложбу рукотворина и домаће хране, као и представљање туристичких организација из региона, уручене су и награде учесницима такмичења у цртању и сликању за децу до 11 година, које је организоала малозворничка Библиотека „17. септембар“, а за све посетиоце на располагању је био и туристички возић који их је возио дуж обале Дрине. Оранизатори манифестације су Општина Мали Зворник и Клуб спортских риболоваца Дринско језеро“, уз подршку бројних дародаваца, удружења, фирми и појединаца.

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )