ДАНАС У ЛОЗНИЦИ – Сахрањен певач Синан Сакић

ДАНАС У ЛОЗНИЦИ – Сахрањен певач Синан Сакић

Више стотина поштовалаца певача Синана Сакића, једног од најпопуларнијих интерпретатора народне музике, присуствовало је данас сахрани у родној Лозници на муслиманском гробљу. Од њега су се опростили чланови породице, пријатељи, колеге музичари и велики број суграђана. Ковчег са посмртним остацима певачке легенде из породичне куће у насељу Лагатор стигао је на гробље у Лозничком Пољу око 14 сати, где се окупио велики број оних који су четири деценије пратили рад једног од најтиражнијих певача осамдесетих година и сарадника групе „Јужни ветар“.

– Имао је публику као ретко који певач на просторима бивше Југославије. Без велике рекламе продавао је плоче и касете у огромним тиражима, а за његове концерте увек се тражила карта више. Уз сваки стих отпеван Синановим гласом уживали су подједнако људи из Сарајева, Мостара, Шапца, а београдски Ташмајдан био је пун сваки пут када је певао у престоници. Зато су сви и погођени вешћу о његовој смрти – каже Баја Ђелић, један од Синанових дугогодишњих пријатеља из Лознице и сарадник задужен за озвучавање концерата у региону.

Сахрањен је по муслиманским обичајима, а сви који су га испратили на последњи пут кажу да се такав „певач са душом“ никада више неће родити. Последњу пошту одали су му и представници локалне самоуправе, као и сви чланове „златне петорке“ из групе „Јужни ветар“ – Драгана Мирковић, Шемса Суљаковић, Миле Китић и Кемал Маловчић, као и Шабан Шаулић, Џеј Рамадоновски, Халид Муслимовић, Хасан Дудуић, Зорица Брунцлик, Мирољуб Аранђеловић Кемиш, Адил, Мина Костић, Енес Беговић, гитариста Сава Бојић и хармоникаш Перица Здравковић, али и министар трговине и туризма Расим Љајић.

Синан ће почивати крај оца Рашида, који је био војни музичар, и рано преминуле сестре Косане. До вечне куће га је, поред супруге Сабине, испратила и мајка Ђулка и његова рођена браћа Аган и Медо, као и синови Рашид, Медо и Ален и ћерка Ђулкица. 

С.П.

 

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )