НАДОГРАДЊА ОБДАНИШТА “БАМБИ” – Нова табла, нови рок

НАДОГРАДЊА ОБДАНИШТА “БАМБИ” – Нова табла, нови рок

У дворишту обданишта треба да буде постављена нова табла са другим подацима о почетку посла најављене надоградње. У градској управи свакога дана очекују информацију када ће мајстори ући у објекат где посао треба да буде готов за нешто мање од три месеца

Табла са информацијом о надоградњи обданишта “Бамби”, постављена у дворишту ове установе пре више од 50 дана, осванула је ове седмице празна. Како је објашњено у градској управи, на њој ће бити постављени нови подаци пошто је дошло до померања првобитног рока.

– Пошто је писало да је почетак радова други април, а била је и грешка, писало је да је рок за завршетак посла 110 календарских “радова” уместо дана, то ће бити исправљено, табла ће бити замењена новом и поставиће је извођач радова. Помоћница ресорног министра рекла је да је све што је било потребно усаглашено и буквално свакога дана очекујемо информацију када извођач треба да крене у посао – рекао је Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника прошле седмице.

Како је раније саопштио за ЛН, било је измена у пројектној документацији да се она побољша како би изведени радови били што квалитетнији, а пошто је Министарство привреде суфинансијер, све измене морају бити усаглашене са њима, што захтева време. Ђокић је  тада казао и да ће све планирано бити урађено и обданиште надограђено. Пре затварања због реконструкције у објекту “Бамби” било је укупно око триста двадесеторо деце која су дуже од месец дана смештена привремено у друге објекте. Две јаслене групе су у “Чаролији”, а  групе предшколаца одлазе у “Антину”, “Цвијићеву” и школу “Вук Караџић”, док око сто тридесеторо деце, млађи, средњи и старији узраст, чији родитељи су се са тим сагласили, иде у Дом за децу и омладину у Бањи Ковиљачи. За нешто више од осамдесеторо деце место “мирује” пошто су тако одлучили њихови родитељи док не буде завршена надоградња.  После завршеног посла, у објекту “Бамби” добиће место за 120 до 150 малишана, а листу чекања после надоградње свести на минимум.

Надоградња објекта “Бамби” вреди укупно око 62 милиона динара, при чему Лозница из градског буџета даје 36, а Министарство привреде остатак новца.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )