НАДОГРАДЊА ОБДАНИШТА “БАМБИ” – Мајстори чекају поправку пројекта

НАДОГРАДЊА ОБДАНИШТА “БАМБИ” – Мајстори чекају поправку пројекта

Мајстора још увек нема мада је више од месец дана прошло је од означеног датума за почетак радова у објекту “Бамби”, а деца су размештена по другим објектима. У локалној самоуправи објашњавају да је разлог побољшање пројектне документације како би изведени радови били што квалитетнији

У дворишту обданишта “Бамби”, код Музичке школе, постављена је табла са информацијом о надоградњи овог објекта на којој је као дан почетка радова наведен други април ове године. Мада је прошло више од месец дана од назначеног датума у “Бамбију” мајстора ни почетком ове седмице нема, а само прилаз од насутог шљунка у дворишту наговештава да ту треба да се ради. Малишани из “Бамбија” раније  су размештени у друге објекте, а њихови родитељи брину што радови касне и хоће ли бити завршени у предвиђеном року од 110 календарских дана. 

Како Љубинко Ђокић, помоћник градоначелника каже за ЛН, “нема никаквих проблема, само су поправљене ствари које могу бити боље”.

– Тачно је да је почетак априла на постављеној табли означен као почетак радова, али смо на лицу места са извођачем дошли до закључка да би се могле урадити неке ствари које би биле практичније и боље. Промењен је материјал за фасаду, било је измена и у пројектној документацији, а пошто је Министарство привреде суфинансијер све измене морају са њима да се усагласе. То захтева време, али не видим ту ништа спорно, све радимо  због малишана који  ће убудуће ту боравити. Рок јесте мало померен, али сада долазе све лепши дани тако да ће мајстори моћи несметано да раде. Пред почетком смо радова, у питању су дани и нема никаквих проблема, све планирано биће урађено и ово обданиште надограђено, а са неким унетим измена простор је још мало повећан- објашњава Ђокић.

Локална самоуправа раније  је затражила сагласност Министарства за рада, запошљавање, борачка и социјална питања, које управља Домом за децу и омладину у Бањи Ковиљачи за коришћење једног од празних делова објекта. Онда га је средила и после добијених сагласности надлежних комисија и инпекција у њега привремено сместила малишане из “Бамбија”. Према речима Иване Савић, директорке ПУ “Бамби”, у објекту коме следи проширење било је, пре  затварања због реконструкције, укупно око 320 деце која су привремено смештена у друге објекте. Две јаслене групе су у “Чаролији” на Лагатору,  а  групе предшколаца иду у три школе, “Антину”, “Цвијићеву” и “Вук Караџић”.

– Око 130 деце, односно осам група, то су млађи, средњи и старији узраст, чији родитељи су се тако изјаснили, одлазе у Дом за децу и омладину у Бањи Ковиљачи. За њих је организован превоз сваког радног дана, ујутру у  6,15 и у пола осам, и поподне у пола три и пола четири. Родитељи нешто више од 80 деце одлучили су да им место “мирује”, њима се боравак не наплаћује, а тако су решили јер су се снашли за смештај деце у периоду трајања радова. Доградња ће нам много значити, у зависности од узрасних група добићемо место за 120 до 150 деце, њоме се тачније  добијају четири нове собе, док ће две постојеће у поткровљу, које су биле нефункционалне, бити проширене. Овом надоградњом ћемо и листу чекања свести на минимум – каже она.

 Инвестиција вреди укупно око 62 милиона динара, град из буџета даје 36, а Министарство привреде остатак. Лозничко обданиште је од краја деведесетих сваке године било “тесно” и на листи чекања редовно је остајало више од 200 малишана, тако да су Лозничани са нестрпљењем чекали  изградњу новог обданишта на Лагатору. Отварањем “^аролије” 2012, једног од најсавременијих обданишта у Србији, те године није било листе чекања, али већ од наредне јесте, а тако је и сада. Због тога је локална самоуправа одлучила да надогради зграду објекта “Бамби” зашта је добила подршку државе. Родитељи чија деца су боравила у  “Бамбију” с нестрпљењем чекају почетак радова и очекују да буду завршени у најављеном року, пошто је сада долазак мајстора “питање дана”.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )