У КУР-САЛОНУ  – Мајстори на делу

У КУР-САЛОНУ  – Мајстори на делу

Обнављање познате бањске дворане Кур-салон, започето 30. априла, у пуном је јеку и мајстори раде ударнички. Ово је, заправо, наставак реконструкције пошто је Специјална болница за рехабилитацију “Бања Ковиљача”, после марта 2016, када је од републичке Дирекције за имовину добила на коришћење  Кур-салон, одмах санирала кров и олуке.

У доњој сали здања у току је разбијање пода, а овај посао биће обављен у комплетном Кур-салону где има око 1.200 квадратних метара подова. Мајстори скидају стари малтер, биће обијен на спољашњој и унутрашњој фасади, све до цигле, раде се хидроизолација и топлотна изолација, инсталације, биће уведено подно грејање, климатизација, замењена комплетна столарија, убачена нова опрема и остало. Практично ће од садашњег Кур-салона остати само стари зидови и оно што је ургентно урађено пре две године, да  би се спречило даље пропадање, а све остало биће ново.  Посао није обичан, извођач мора да испоштује пројекат, али и захтеве надлежног завода пошто је објекат под заштитом државе.

Мајстори се надају да ће посао обавити у предвиђеном року, а на њихов рад не утичу  временске прилике пошто су радови углавном  унутрашњи. План је да реконструкција буде завршена до првог децембра и да у обновљеном Кур-салону буду обележена два значајна јубилеја,  160 година организованог бањског лечења у Бањи Ковиљачи као и 110 година од изградње прве модерне зграде за лечење, купатила краља Петра Првог.

Републичка дирекција за имовину одлучила је недавно  да уговор за извођење радова на адаптацији и реконструкцији Кур-салона додели групи понуђача у којој су “Изолинвест”, “Југоградња” и “Веграп”, сви из Београда, “Фитиш-Ју” из Суботице и “Пирамида”, Сремска Митровица. Они су за извођење радова понудили укупно 197,4 милиона динара, без ПДВ-а, а рок за завршетак посла је 180 дана.

Т.М.С

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )