НОВО У КАНЦЕЛАРИЈИ ЗА МЛАДЕ – Бесплатне радионице

НОВО У КАНЦЕЛАРИЈИ ЗА МЛАДЕ – Бесплатне радионице

Лозничка Канцеларија за младе (КЗМ) организоваће бесплатне креативне радионице на којима ће полазници моћи да науче да раде у различитим техникама и са различитим материјалима од текстила и дрвета до керамике и стакла. Како направити нови, али и на који начин старом предмету удахнути нови живот декупажом или марабу бојењем дознаће полазници ових радионица. Поред тога, биће одржана и радионица пресовања вуне, такозвано пустовање, и прављења предмета од ње.

– Циљ нам је да младима пружимо прилику да стекну нова знања и вештине које ће утицати и на њихову конкурентност на тржишту рада, али им и омогућити самозапошљавање. Радионице ће трајати месец дана, а потом ће у Омладинском центру бити приређена изложба радова. Намера нам је да ову активност даље развијамо – каже Бојан Лучић, координатор КЗМ.

Радионице ће бити одржане у Омладинском центру, а планирано је да прву обуку похађа 20 младих од 15 до 30 година. Ове радионице финансира КЗМ кроз програмске пројекте из области креативног стваралаштва младих.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )