СА СКУПШТИНЕ ГРАДА – Три сигурна инвеститора – милијарду евра

СА СКУПШТИНЕ ГРАДА – Три сигурна инвеститора – милијарду евра

За скоро десет сати заседања лозничка Скупштина усвојила је јуче четрнаест Извештаја о прошлогодишњем раду пет јавних предузећа и девет установа. На примедбу одборника опозиције да су поједини извештаји штури и неразумљиви градоначелник Видоје Петровић одговорио је да они увек могу бити бољи и да ће се на томе радити. Говорећи о улагањима Владе Србије у инфраструктуру града у овој години Петровић је истакао да је за друмски саобраћај планирано и одобрено  214 милиона динара,  а за железнички 500 милиона динара.

– У току је израда пројектне документације за пут који ће Бању Ковиљачу повезати са заобилазним путем, очекујемо да се до краја јуна распише јавни позив, а вредност радова је 40 милиона. Такође, у току је и санација клизишта  на ваљевском путу која ће наредних недеља бити завршена, а вредност радова је десет милиона динара. За наставак адаптације пута Руњани-Попово раскршће-Липница и даље уложено је 44 милиона динара од чега половину финансира  држава, а другу половину локална самоуправа. У реконструкцију Улице Светог Саве, за коју очекујемо да за неколико недеља буде расписан тендер, биће уложено 50,5 милиона динара, са двадесет милиона учествује држава, а са 30,5 милиона локална самоуправа – рекао је Петровић.  

Говорећи о новим фабрикама и инвеститорима у нашем граду Петровић је истакао да су за сада сигурна три инвеститора који ће уложити више од милијарду евра. У наредних годину дана  америчкобелгијска компанија „Адиент“ упослиће  најпре, стотинак, а касније 1.500 нових радника. Други инвеститор, са којим ће ускоро бити потписан меморандум, бави се делатношћу у области аутомобилске индустрије, такође се обавезао да ће у наредних годину и по дана запослити више од 1.500 људи.

–  Ми смо инвеститоре  дочекали спремно са толико оспораваном индустријском зоном која ће скоро у потпуности бити попуњена до краја године. Нова индустријска зона коју ћемо пројектовати простираће се на више од сто хектара. Полако се ближимо тренутку када ће овај град имати сасвим другачији друштвени живот јер ће људи радити, имаће од чега да живе, биће задовољнији. Са нестрпљењм очекујемо тренутак када ћемо моћи да се радујемо и добијању управног округа са седиштем у Лозници – истакао је Петровић.

В. М.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )