ПОСЛЕ МЕСЕЦ ДАНА – Споменик Степи и даље крњав

ПОСЛЕ МЕСЕЦ ДАНА – Споменик Степи и даље крњав

Споменик војводи Степи, који је пре месец дана значајно оштећен, када су са постамента отпале мермерне плоче с предње стране, и даље стоји крњав и, како ствари стоје, тек наредних дана могао би бити сређен. Наиме, плоче на којима је исписано име војводе Степе Степановића, отпале су, али, према тврдњама грађана, не због обести хулигана, већ због јаког ветра који их је одвојио од подлоге. То су утврдили и чланови комисије Центра за културу Вук Караџић“ и ЈП Лозница развој, који су поручили да ће у сваком случају проблем брзо бити решен у договору са Заводом за заштиту споменика културе из Ваљева. У међувремену није ништа урађено јер овај посао није у надлежности ЈП Лозница развој, већ Центра за културу. Како нам је речено у овој установи, застој је настао јер није постојао наменски новац за овакве послове, али да ће све бити решено одмах после првомајских празника.

– Каменоресци ће довести споменик у стање какво приличи славном војсковођи Првог светског рата. Очекујемо да ће посао бити брзо завршен и да се сличне ствари неће понављати – рекли су нам у Центру за културу.

Подсећамо да је споменик и почетком марта био ишаран графитима, али да је само дан након тога неко све избрисао. Убрзо потом Лозницу је захватило невреме а ветар је допринео да се већ „начете мермерне плоче одвале и попуцају приликом пада на плочник око постамента. 

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )