БИЦИКЛИСТИ УКАЗУЈУ – Нестају шумске стазе

БИЦИКЛИСТИ УКАЗУЈУ – Нестају шумске стазе

Више од 50 бициклиста из Србије и БиХ одазвало се прошлог викенда позиву лозничког Планинско-бициклистичког друштва БицикЛО да се окупе и провозају кроз тршићке шуме обележеним пешачким и бициклистичким стазама које полако нестају. Скуп су назвали Прво породично монтибајк окупљање јер су могли равноправно да учествују рекреативци, породице, као и они бициклисти који се озбиљније баве овим спортом.

– То је једна од најлепших стаза која ће ускоро нестати јер индустрија прераде дрвета захтева путеве по шумама. Зато су многе већ уништене, али, док још постоје, заиста се треба провозати овом рутом или је препешачити и уживати у томе. Кренули смо око десет ујутро са паркинга у Тршићу и провозали се стазом дугом 40 километара, све кроз шуму, уз доста успона и спустова, и неколико прелепих видиковаца. Без журбе, трке, само опуштено. Није било котизација, пријава, свако ко је дошао, добро је дошао – каже Зоран Богићевић, један од организатора акције.

Монтибајк дружина из Новог Сада, Инђије, Београда, Бачке Паланке, Љубовије, Брчког, Бјељине и Лознице уживала је у крајолицима Тршића, венцу Бобије, прелазећи преко Икона, Троноше и Костајничког виса. 

С. П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )