ПОСЛЕ ПРВОГ МАЈА – Остале само празне флаше

ПОСЛЕ ПРВОГ МАЈА – Остале само празне флаше

Први мај у Лозници многи су прославили јуче на околним излетиштима, а најпосећенији били су Тршић, Троноша, Гучево и етно-село „Сунчана река“ у Горњој Ковиљачи. Трагови првомајског уранка у Тршићу нису изостали ни овaj пут, али по оцени запослених у лозничком Центру за културу, који се стара о овом знаменитом месту, нереда је било мање него ранијих година. Они су се у раним јутарњим сатима побринули да све доведу у ред и спремно дочекају нове госте, сакупили су 130 џакова смећа. Дежурали су од понедељка, када су, како кажу, почеле да пристижу прве групе кампера, који су разапели шаторе и заузели најатрактивнија места. О реду су бринуле и саобраћајна и комунална полиција.

– Није било проблема, мада смо током Првог маја у неколико наврата морали да опоменемо посетиоце да не постављају роштиље на местима која нису предвиђена за тако нешто. Било је знатно мање нереда, али нама ће свакако требати неколико сати да уклонимо сво смеће и кесе – казали су нам јутрос дежурни радници.

Чини се да је пиво било најтрошенија роба, а празних лименки, стакленки и пластичних дволитарских флаша било је и по травњацима, клупама, столовима, али и у Жеравији. Сем једног знака, који је оборен, овaj пут мобилијар у етно-комплексу није оштећен.

 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )