У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Пет цветних дана (ВИДЕО)

У БАЊИ КОВИЉАЧИ – Пет цветних дана (ВИДЕО)

 

Други ”Сајам цвећа”, који Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) приређује у Бањи Ковиљачи, почео је данас код Дома културе ”Александар Саша Петровић” уз учешће излагача из Лознице и околине као и неколико других места. Сајам је отворио градски менаџер Дејан Сталовић најавивши да ће ове године бити приређен низ манифестација које ће гостима употпунити боравак у Ковиљачи и Лозници.

– Улагањем у инфраструктуру потрудили смо се да омогућимо туристима да могу да дођу у Бању Ковиљачу, а садржаји треба дуже да их задрже овде. Манифестације су један од начина да се то оствари и да их привучемо да се враћају код нас. У наредном периоду ћемо се потрудити да у Ковиљачи буде већи број манифестација него раније – рекао је Сталовић.

Директорица ТОГЛ Снежана Перић каже да је други ”Сајам цвећа” окупио више излагача него прошле године не само из Лознице и околине, већ и из других градова.

– Прошле године смо били у бањском парку, а сада нам је потребан већи простор и зато смо код Дома културе. Ту су не само узгајивачи цвећа, већ и наш етно-базар. Потрудили смо се и да пратећи програм буде занимљив, а мислили смо и на наше најмлађе посетице па је ту и забавни парк – казала је Перићева по отварању сајма.

Данас је поред мажореткиња из Беле Цркве, ветерана лозничког КУД ”Караџић” и ”Краљевског карневала” из Бање Ковиљаче, наступио и оркестар хармоника ”Алекса Шантић” из Угљевика, а сутра ће на бини заиграти чланови фолклор ансамбла из Јање и  група ”Апсолутно романтично”. Концерт би требало да почне у седам сати предвече.

Данашњи програм скратила је киша која се целог поподнева ”мучила” да падне, а онда се предвече, најзад, просула.

”Сајам цвећа” завршава се у среду 2. маја.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )