ОД ПОНЕДЕЉКА – Мајстори у Кур-салону

ОД ПОНЕДЕЉКА – Мајстори у Кур-салону

Радови на обнављању познате бањске дворане Кур-салон почеће у понедељак 30. априла, потврдио је данас директор Специјалне болнице за рехабилитацију ‘’Бања Ковиљача’’ др Александар Јокић за ЛН.

Према његовим речима, биће урађена комплетна реконструкција овог објекта, осим крова и олука које  је ова установа санирала у марту 2016, када је је од републичке Дирекције за имовину добила на коришћење  Кур-салон.

– Сада ће бити рађено све остало, од подова, уводи се подно грејање, климатизација, комплетно нов намештај, нова опрема, кухиња, све унутра ће бити потпуно ново. План је да радови буду завршени до првог децембра и да у обновљеном Кур-салону обележимо два значајна јубилеја,  160 година организованог бањског лечења у Бањи Ковиљачи као  и 110 година од изградње прве модерне зграде за лечење – купатила краља Петра Првог. Посао јесте велики, али се надамо да ће бити успешно завршен  у том периоду – каже др Јокић.

Републичка дирекција за имовину одлучила је недавно да уговор за извођење радова на адаптацији и реконструкцији Кур-салона додели групи понуђача у којој су “Изолинвест”, “Југоградња” и “Веграп”, сви из Београда, “Фитиш-Ју” из Суботице и “Пирамида” Сремска Митровица. Они су за извођење радова понудили укупно 197,4 милиона динара, без ПДВа, а рок за извођење радова је 180 дана.

Кур-салон  има свечану салу – плесну дворану са 450 места, ресторан-салу са 220 места, пансион-салу од 150 места, по два овална и округла салона, две летње терасе и пространи паркинг. Објекат од 1.597 квадратних метара годинама је ван употребе, а од 1989. је под заштитом као споменик културе. Подигао га је краљ Александар Карађорђевић 1932. године и једно је од најлепших здања у Србији.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )