ГРАДСКИ  ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ О ПОЖАРУ У ’’ВИСКОЗИ’’ – Без угрожавања живота и здравља људи

ГРАДСКИ  ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ О ПОЖАРУ У ’’ВИСКОЗИ’’ – Без угрожавања живота и здравља људи

Због пожара који се догодио у уторак око 22 часа на подручју некадашње ,,Вискозине“ фабрике ’’Лозофан’’, данас је одржана ванредна седница Градског штаба за ванредне ситуације. Закључено је да су ватрогасно-спасилачке јединице реаговале брзо и професионално, пожар је угашен за кратко време и током гашења није дошло до угрожавања живота и здравља људи, наводи се у данашњем саопштењу са седнице.

Градски штаб за ванредне ситуације упутио је дописе надлежним републичким органима да предузму све неопходне активности како би се утврдила врста и порекло материје која се запалила, а против одговорних лица покренуо одговарајући поступак. Апелује се на грађане да, уколико имају сазнања о битним чињеницама у вези са овим догађајем, о томе обавесте полицијску станицу и надлежну службу Сектора за ванредне ситуације града Лознице.

Као што су ЛН синоћ објавиле на свом порталу, лозничка ватрогасно-спасилачка јединица интервенисала је после више позива грађана који су пријавили звук експлозије из фабричког круга. Према последњим информацијама, у близини некадашње лакирнице, иза фабрике ’’Лозофан’’, паљено је смеће и пламен је захватио просторију у којој се налази шест буради непознате садржине, од којих је једно експлодирало.

– За нас је у овом моменту најважније да ли је и у којој мери материја која се тамо налази у бурадима опасна по здравље и безбедност људи. На седници смо од командира ватрогасне јединице и полицијске станице Лозница обавештени да су они благовремено интервенисали, обезбедили лице места, о свему обавестили Тужилаштво и да у овом моменту немају информацију о каквој материји се ради. Пошто је простор фабрике доступан свима,  сумња се да су бурад  ту довежена и остављена.  Градски штаб ће пратити шта се дешава на терену, а одмах ћу упутити и званичан допис Министарству за заштиту животне средине, коме сам се недавно обраћао у два наврата указујући на присуствио опасних материја у ’’Вискози’’ и ’’Факу’’. Затражићемо да нас што пре стручне службе и установе обавесте о каквој врсти материје се ради. На основу информација са седнице Градског штаба, нема основа за узнемирење или панику и уверен сам да ћемо релативно брзо имати информацију о чему се овде заправо ради – рекао је после седнице градоначелник Лознице Видоје Петровић за ЛН.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus (0 )