СУД ЧАСТИ ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ – Бојанићу одузета лиценца на две године

СУД ЧАСТИ ЛЕКАРСКЕ КОМОРЕ СРБИЈЕ – Бојанићу одузета лиценца на две године

Суд части Лекарске коморе Србије изрекао је дисциплинску меру специјалисти ортопеду лозничке Опште болнице Добривоју Бојанићу којом му је забрањен рад у обављању здравствене делатности у трајању од две године. Како је за ЛН потврђено из Лекарске коморе Србије, судско веће Суда части Регионалне лекарске коморе за централну и западну Србију, са седиштем у Крагујевцу, одузело је Бојанићу лиценцу јер је од 2. до 5. октобра 2016. године у својству специјалисте ортопедије у Општој болници у Лозници, нестручно лечио прелом леве руке малолетног Раденка Никодиновића из села КозјакУ саопштењу Лекарске коморе наводи се да је након стављања леве руке у гипс здравствено стање дечака погоршано те је 6. октобра 2016. године послат у Институт за здравствену заштиту мајке и детета Србије Др Вукан Чупићу Београду, где је и преминуо после два дана. Суд части утврдио је да је Бојанић направио пропусте у вођењу медицинске документације и да је таквим поступањем у процесу пружања здравствене заштите, учинио тежу повреду професионалне дужности и угледа члана Коморе.

Одлука Суда части Регионалне лекарске коморе тиче се искључиво поступања лекара у процесу лечења и пружања здравствене заштите, док је последица која је наступила као узрок таквог поступања, предмет о коме ће одлучивати надлежни кривични суд у кривичном поступку – истиче се у саопштењу Лекарске комора Србије.

Како нам је потврђено из Опште болнице у Лозници, у ову здравствену установу још није стигло званично саопштење у вези са случајем доктора Бојанића, који је још увек ангажован као ортопед, али да ће свакако бити поступано онако како закон налаже.

 

С.П.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )