ОД СУБОТЕ ДО СРЕДЕ – Сајам цвећа у Бањи

ОД СУБОТЕ ДО СРЕДЕ – Сајам цвећа у Бањи

Туристичка организација града Лознице (ТОГЛ) приредиће овог викенда и током првомајских празника други Сајам цвећа у Бањи Ковиљачи код Дома културе ”Александар Саша Петровић”. Према речима Снежане Перић, директорице ТОГЛ, овогодишњи сајам окупиће педесетак излагача из Лознице, околних места, укључујући Ваљево и Шабац, и других градова Србије попут Ниша, Крагујевца, Трстеника, Петровца на Млави…

– Прошлогодишњи сајам изазвао је велику пажњу, а ове године ће уместо три, трајати пет дана и, поред локалних, учествоваће и излагачи из другх крајева земље. Биће ту не само узгајивача цвећа, већ и произвођача пратеће опреме, али и израђивача народних рукотворина. Приредићемо и богат пратећи програм, учествоваће фолклорна друштва, мажореткиње из Беле Цркве, креативни курс гитаре, као и оркестар 50 хармоника ”Алекса Шантић” из Угљевика и културно-уметничко друштво из Јање – каже Перићева.

Хармоникаши ће наступити у суботу од седам предвече, у недељу ће, уколико то време допусти, гљивари повести учеснике сајма у шетњу ”гљиварским стазама”, а у седам сати почеће концерт групе ”Апсолутно романтично”. Иначе, сајам ће од суботе до среде 2. маја бити отворен од поднева па до седам предвече.

Прошле године отварање првог Сајма цвећа омела је изузетно јака киша, а у ТОГЛ се надају да ће овог пута време бити на страни излагача, посетилаца и организатора. Уколико се пак то не догоди и облаци поново проспу кишу на Ковиљачу, програм ће бити измештен у дом културе.

Н. Т.

Категорије
Подели чланак

Коментари

Wordpress (0)
Disqus ( )